På gång på Hagateatern

Många grupper är igång och repeterar i teaterns lokaler och föreställningarna är en saliga blandning av olika genrer. Här följer vad som är pågång just nu.

TEATERSKOLAN
Alla teaterskolegrupper har precis börjat arbeta mera info om premiärer kommer efterhand.

VUXENGRUPPER.

Musikalen Rent
Rent är en musikal om några socialt utstötta som bor på ett loft i ett rivningshus i Alphabet City, New York. Den berättar historien om en grupp vänner som kämpar med motgångarna i livet och utspelar sig under 1980-talets sista år och år 1990. Text Jonatan Larsson, Regi Camilla Tengström. Musikarbete: Mikael Trkulja. 
Beräknad premiär november 2021.

Kalenderflickorna
Den nakna sanningen om kvinnor som kan, vill och törs!
Långt ute på den engelska landsbygden där allt rullar på i gamla invanda hjulspår, sysslar den lilla lokala husmodersföreningen med harmlösa aktiviteter för att fylla ut en ganska trist och händelsefattig vardag. När maken till en av föreningens medlemmar drabbas av cancer väcks idén om att samla in pengar till det lokala sjukhuset. Men hur ska man gå tillväga för att locka bygden att öppna plånböckerna?  Det här är en pjäs om att ta vara på livet och att våga följa sitt hjärta. Text Tim Firth, Regi Carina Eriksson. Premiär hösten 2022

Musikgruppen
Arbetar med sång och musik ibland direkt till olika förestälningar men planerar även egna musikcafeer.

Körsbärsträdgården.
Av Anton Tjechov. Körsbärsträdgården räknas till ett av 1900-talets viktigaste verk och har format den moderna teatern. Trots över 100 år på nacken är pjäsen aktuell än idag. Ett tidlöst dilemma, är vi redo att förändra vår identitet när en ny värld står för dörren?
Regi Parviz Nassiri

ÄNGLARNA
Utvandrarna av Wilhelm Moberg
Som första grupp inom LSS har Änglarna fått tillåtelse att dramatisera Wilhelm Mobergs Utvandrarna om några männsikors levnadsöde under mitten av 1800 talet. Vi följer Karl Oskar, Kristina och människor i deras närhet som bestämmer sig att utvandra till Amerika. Beartbetning och regi: Carina Eriksson, Maria Berggren. 
Beräknad premiär mars 2022.