På gång på Hagateatern

Många grupper är igång och repeterar i teaterns lokaler och föreställningarna är en saliga blandning av olika genrer. Här följer vad som är pågång just nu.

TEATERSKOLAN
Alla 10 barn & ungdomsgrupperna i teaterskolan ger sina föreställningar under våren april-juni:

Spökhuset
Teaterskolans yngsta grupp "Regnbågsteatern" jobbar med sagor, till våren spelar de upp en av dem och denna gång blir det en riktig rysare. Långt inne i skogen ligger ett spökhus, ingen tycks hitta dit men en regning kväll kommer en liten flicka till spökhuset. Nu gäller det för trollkarlarna, häxorna, de gröna slemmiga monstren, lejonen och spökena att lägga allt sitt krut på sin nya gäst - äntligen någon att skrämma. Regi och bearbetning Maria Berggren. Premiär i maj.

Robin och hans vänner.
Med de yngsta från teaterskolegrupperna i Kolsva "Minidropparna". Beräknad premiär april 2020. Text : Carina Eriksson, bearbetning och regi: Camilla Tengström, Mimmi Kvist.

Genom tid och slott.
Med de äldsta från teaterskolegrupperna i Kolsva, gruppen "Solsidan". En egenskriven pjäs av gruppen med stöd av Camilla Tengström (några scener av Maria Berggren). Familjen With kommer att bli vräkta från sitt slott om dem inte kan visa upp sitt ägarbevis för slottet. Det finns ingenstans! Men när döttrarna Busan och Vilda kommer på ett sätt att resa i tiden så kanske det går att lösa. Men det var inte lika lätt att hitta hem genom tiden som att resa bort. Kommer de hitta hem igen? Har dem hittat ägarbeviser? Och kommer dem överleva resan genom tid och slott? Regi: Camilla Tengström. Föreställningar: 3 maj & 6 maj.

Prins Charmigs audition 2.0 - upgraded 
Av gruppen "Väder". En sagopjäs där Prins Charmig blir tvingad av sin far kungen att välja en drottning innan han får ta över tronen. Charmig håller audtions på slottet och deltagarna går igenom olika uppgifter för att visa att dem är rätt parter till Prinsen. Vem kommer prinsen att välja? Den moderna miss Klack, den äldre lucifer eller kanske den kända Donald? Premiär 18 maj. Text: gruppen med hjälp av Camilla och Oscar. Regi: Camilla Tengström, Oscar Olsson

Pojken och korven
med de yngsta i teaterskolan "Solgruppen". Om man av en händelse får tre önskningar av en magisk groda ska man passa sig noga vad man önskar sig.  
Föreställningar 4 maj & 11 maj. Text: Maria Berggren, Bearbetning och regi Camilla Tengström, Kristin Eriksson, Jenny Karlsson.

Barn i Köping - då & sen
med "Solgruppen" " En historiskt familje-vandring om hur barn har haft det dem olika årtionden i köping. Samt en glimt in i framtiden. Beräknad premiär juli 2020.
Text: Ur Köpingsspelet samt äldre stadsvandringar. Regi: Camilla Tengström, Elin Anderberg, Nicklas Mancinii.

Vem är rädd för vem
med gruppen "Snögubbarna". En pjäs om rädsla. Är monstren man hör talas om verkligen så läskiga? Eller är dem kanske lika rädda för dig? Regi Mikael Trkulja, Kim Nyström, Anton Molinder. Beräknad premiär maj 2020.

Superhjältarnas kamp
med gruppen "Snöstorm". Världen har under decennium behövt Superhjältar. Hjältar som hjälper oss i vardagen, som skyddar oss mot superskurkar. Men vad händer då alla superhjältar blir för många. Text Maria Berggren, Regi Mikael Trkulja, Kim Nyström, Hilda Svanström. Beräknad premiär maj 2020.

Pulver och makadam
med gruppen "Solstrålarna". Välkommen till Tråkstad! I Tråkstad är allt roligt förbjudet. Cirkus Rabalder vill spela där, men naturligtvis är även cirkusar förbjudna… 
Text: Henrik Arnborg. Regi: Leo Mattis Dicksson, Oscar Olsson. Beräknad premiär juni 2020.

David och Lisa
"Det är lättare att måla om golv än själar"
En pjäs om fem ungdomar som lider av psykisk ohälsa. David, ensam son till en överbeskyddande mor. Lisa vars föräldrar inte vill veta av henne sen den dagen hon blev utsatt för sexuellt övergrepp och intar olika personligheter när sanningen blir för svår. Simon en förlängning av David och Alex som aldrig fått kärlek. Hur överlever vi en kärlekslös barndom? Kan vi reparera den, frigöra oss och bli lyckliga när vi blir vuxna? David och Lisa är en berättelse om ensamhet, kärlek och att våga. Text Theodor Isaac Rubin. Regi camilla Tengström. Premiär oktober 2020.

VUXENGRUPPER

Arturo Ui
Pjäs av Brecht, beräknad premiär april 2020. Regi Parviz Nassiri

Kujbane-spelet
I flera år har Hagateatern deltagit i Lions-Kolsvas Kujbanetur. Så även i år. Scener ur Kujbanans historia spelas uppe i Gisslarbo den 16 maj 2020. Regi och bearbetning Carina Eriksson. Text Maria Berggren. Biljetter bokas via Lions Kolsva.

Musikalen Rent
Rent är en musikal om några socialt utstötta som bor på ett loft i ett rivningshus i Alphabet City, New York. Den berättar historien om en grupp vänner som kämpar med motgångarna i livet och utspelar sig under 1980-talets sista år och år 1990. Text Jonatan Larsson, Regi Camilla Tengström. Musikarbete: Mikael Trkulja. 
Beräknad premiär november 2020

Den skalliga primadonnan
Författaren Ionesco som har skrivit detta verk avskydde egentligen teater och hade för avsikt att skriva en dräpande parodi på teatern. Resultatet blev Den skalliga primadonnan. Underhållande galenskap brukar recensenterna skriva om denna absurda enaktare. Beräknad premiär slutet av  2020. Regi Parviz Nassiri.

Kalenderflickorna
Den nakna sanningen om kvinnor som kan, vill och törs!
Långt ute på den engelska landsbygden där allt rullar på i gamla invanda hjulspår, sysslar den lilla lokala husmodersföreningen med harmlösa aktiviteter för att fylla ut en ganska trist och händelsefattig vardag. När maken till en av föreningens medlemmar drabbas av cancer väcks idén om att samla in pengar till det lokala sjukhuset. Men hur ska man gå tillväga för att locka bygden att öppna plånböckerna?  Det här är en pjäs om att ta vara på livet och att våga följa sitt hjärta. Text Tim Firth, Regi Carina Eriksson. Premiär under 2021.

Musikgruppen
Arbetar med sång och musik ibland direkt till olika förestälningar men planerar även egna musikcafeer.

ÄNGLARNA
Utvandrarna av Wilhelm Moberg
Som första grupp inom LSS har Änglarna fått tillåtelse att dramatisera Wilhelm Mobergs Utvandrarna om några männsikors levnadsöde under mitten av 1800 talet. Vi följer Karl Oskar, Kristina och människor i deras närhet som bestämmer sig att utvandra till Amerika. Beartbetning och regi: Carina Eriksson, Maria Berggren. 
Beräknad premiär september 2020.