September - Utvandrarna

Så på ett av repen då vi testat massor av olika pjäser så kläcker Carina iden att Utvandrarna kanske vore nåt att sätta tänderna i. Äntligen hade vi hittat rätt. En musig, spännande, gripande annorlunda historia som trots att dem skrevs för många år sedan är otroligt aktuell. 

Vi började med att läsa i en lättläst bok av den. Utifrån de som vi läste gjorde vi improvisationer kapitel för kapitel. Sååå spännande. 
Att få uppföranderätt att dramatisera den var lättare sagt än gjort. Vi sökte via ATR som skickade vår fråga vidare till Mobergs ättligar. Först fick vi nej att själva dramatisera den men Tvi den som ger sig. Efter ett detektivsökande som ledde oss till kokboksförfattare, vidare till lättläst förlagt nådde vi äntligen ättlingarna. I mitten av oktober fick vi ett nja till att göra den men de ville först godkänna synposis. Vi skrev ocjh v'nde och vred på alla mening ar. Till sist skiclade vi in det och den 4 november  fick vi ett stort JA att själva dramatisera historien. Hurra äntligen kunde vi satsa på rikigt. Här följer lite bilder från improvisationerna.