Medlemsinformation

Hagateatern är en politisk och religiöst obunden amatörteaterförening. Alla som vill vara med och skapa teater på eller bakom scenen är välkomna.

Medlemsavgift
Medlemsavgiften administreras av ATR – Amatörteaterns riksförbund. När man anmäler sig att vara med i föreningen skickar ATR hem ett inbetalningskort.

Vuxen arbetande medlem (över 15 år): 500 kr/år

Vuxen studerande och arbetslös medlem (över 15 år): 250 kr/år.

Teaterskolan (7-15 år): 500 kr/termin.

Vad man får som medlem
Ett givande, utvecklande och roligt fritidsintresse där man lär känna människor i olika åldrar.

Möjligheten att vara med i de uppsättningar som föreningen planerar att göra.

ATR:s medlemstidning Teaterforum med reportage från olika amatörteaterföreningar i Sverige.

Möjlighet till ett rabatterat pris kunna åka på festivaler och kurser inom teatern såsom smink, regi, skådespeleri, textskrivande m.m. Kurserna arrangeras både av Hagateatern och ATR och kan vara både nationella och internationella.

Som medlem är man via föreningen försäkrad mot olyksfall som händer till och från teatern samt under repetitioner, möten och uppspel.

Upptaktsträff
Vid höststart brukar vi ha två upptaktsträffar en för teaterskolan samt en för de vuxna medlemmarna. Där kan man anmäla sig i de grupper man är intresserad av att vara med i. Vill man anmäla sitt barn till teaterskolan kan man göra det via kontaktsidan. 

Lokal
Hagateatern har en egen mindre teatersalong med plats för 62 personer i publiken. Vi spelar även föreställningar på andra platser i Köping med omnejd t.ex. nyårsrevy på Ögir mat och musik, Sommarspel utomhus, dramatiserade stadsvandringar på Köpings gator och torg m.m.