Om Hagateatern

Hagateatern är en ideel amatörteater med säte i Köping Västmanland. Vi är medlemmar i ATR - Amatörteaterns riksförbund.  

Hagateatern syfte är att:

* Bedriva drama och teaterverksamhet.
* Arrangera fortbildning i amatörteater för de egna medlemmarna och för allmänheten.
* Ge egna föreställningar
* Vara en kulturell mötesplats för alla åldrar.
 

Föreningen har tre huvudsakliga inriktningar

Teaterskola
Vi driver en teaterskola för barn och ungdomar mellan 7-15 år, just nu har vi totalt ca 100 barn och ungdomar i våra grupper. I teaterskolan arbetar vi med samarbetsövningar, improvistioner samt teater i alla dess former. Alla grupper i teaterskolan brukar göra en till två föreställningar/ år. Verksamheten drivs av medel från Kultur & fritid, ABF samt intäkter från uppsättningarna. Läs mera om teaterskolan här


(ur Så gör prinsessor 2013)

Ungdoms & vuxengrupper
Föreningen driver varje år ett flertal ungdoms och vuxengrupper. Vi spelar de flesta genre såsom klassiker, somarspel, dramatiserae stadsvandringar, nyårsrevyer m.m. Vi försöker hela tiden vara nyskapande och inte fastna i nåt fack. Uifrån medlemmarna och regissörernas önskemål skapas grupper och repertoar. Vissa år har vi även blandade grupper där barn och vuxna spelar tillsammans. Vi har även prova på grupper för vuxna som är sugna att prova på teaterns magiska värld. Verksamheten drivs av medel från ABF samt intäker från uppsättningarna.


(ur Inte alla tjuvar kommer för att stjäla 2014)

Änglarna
Teatergruppen Änglarna är en daglig verksamhet där deltagarna har olika former av utvecklingsstörningar. Köpings kommun Vård och omsorg köper tjästen av föreningen och deltagarna arbetar med teater två dagar i veckan. Läs mer om teatergruppen Änglarna här.


(ur Ljuva-60 tal 2014)

Utöver dessa tre inriktningar har vi i föreningens lokaler förskole- och skolklasser som har drama och teater tex. Fyraårsprogrammet på Ullvigymnasiet, drama med kommunens femåringar, skapande skola, drama med särskolan m.m. Dessutom har två andra föreningar sina möten i lokalerna - Aktiva kvinnor och Köpings teaterförening.

Lokalerna är fyllda till bredden med verksamhet både dagtid och kvällstid och ca 200 personer vistas i lokalerna varje vecka.