11 december - Studiebesök på Teater Forum

I natt kom det rikligt med snö som i morse täckte marken.
Vi började morgonen med en runda om vad de tyckte om föreställningen Othello av Teater Västmanland som vi hade sett i lördags. Alla var jättenöjda med den och diskussionerna om innehåll i pjäsen varvades med vad de tyckte om rollkaraktärerna, scenografin, de starka och smått otäcka scenerna osv. Många gillade blandningen av både allvar och komik. Många hade blivit inspirerade av rollkaraktären Jago och Sara K tyckte att den hade gett henne direkt inspiration till rollfiguren Tobias Rap som hon ska spela i Trettondagsafton. Att de hade använt salongen och spela i, gillade alla också.

Det var en intressant diskussion där man märker hur gruppen har utvecklats inom teater. Nu kan vi gemensamt analysera teater och att allas olika smaker och åsikter berikar diskussionen Efter detta hade vi dansuppvärming till afrikansk musik.
sara_carina_dansar_afrikans
Sara och Carina dansar
olle_maria_afrikansk_dans
Olle och Maria rör sig till afrikanska rytmer
anna_tobbe_kristina_dans
Anna, Tobbe och Kristina dansar i ring

Varma efter att ha dansat loss till afrikanska toner gav vi oss ut i ett vintrigt och snöigt Köping för att ta oss ner till Teater Forum.
irene_forum
Irene tar emot oss
forum
Utanför forum

Där möttes vi av Irene som visade oss in i salongen. Vi provade att stå på scenen och känna in teaterns atmosfär. Vi fick gå in bakom kulisserna och så tog vi trapporna respektive hissen upp till övervåningen och logerna.
studiebesok_pa_scenen
Lasse och Petra provar scenen
salongen
Salongen med publikplatser

balkongen
Salongen med balkongen

Det såg jättefint ut. I Övre foajén hade Irene dukat upp fika som de bjöd på. Goda bullar och pepparkakor. Lasse Ohlsson dök upp precis i rätt tid och fick också smaka på fikat.
irene_petra
Irene och Petra
fika_forum2
Fikabordet är uppdukat
fika_forum
Det var trevligt att besöka forum

Till fikat kom även Irenes bror Leffe och hälsade på. Han jobbar nu på forum och har hand om bokningar av lokalen. Tidigare har han arbetat på särskolan på Scheele, så flera av deltagarna kände igen honom sen tidigare.
leffe_forum
Mia, Karin och Leffe

Vi passade på att lämna ett förslag på tider för bygge, repetition samt föreställning av Trettondagsafton på Forum teatern, planerad tid - augusti 2009.
Vi tackade Irene och Leffe för studiebesöket och begav oss ut i snörusket för att ta en promenad upp till Hagateatern. Vi hann precis innanför dörren när det började snöa rejält.
På Hagateatern gjorde vi först en lite uppvärming med en egen variant av Huvud axlar, knä och tå. Petra kom på att man kunde ändra lite på orden så det blev istället - Huvud, axlar, rumpa, lår, rumpa, lår.... Den var mycket roligare och dessutom så uppskattades det av Maria Berggren då hon inte behövde böja sig ner med gravidmagen i vägen. Sen satte vi på lite afrikansk musik och dansade lite för att få upp värmen - det fungerade också bra.
Innan lunch hann vi ta fram manuspärmarna och sätta in tre nya scener till Trettondagsafton. 
Efter lunchen vilade några av Änglarna och några jobbade med att laminera bilder till vår utställning om Shakespeare.
Sen jobbade vi med de tre nya scenerna, läste manuset och provade på golvet. Det märketes att många blivit inspirerade av Othello - idéer till lösningar kom från gruppen och provades på golvet. Vi provade även för andra gången, två scenerna från starten av pjäsen - den där Orsino lyssnar på musik samt scenen direkt efter stormen, där Viola vaknar upp på stranden i Illyrien.

josefin_tobbe
Josefin hjälper Tobbe med hans repliker.

Vi bröt sedan repetitionen med fika som Petra bjöd på denna dag. Efter fikat gick vi igenom manus och markerade våra repliker med överstrykningspenna. Till sist jobbade vi med vår utställning om Shakespeare och Trettondagsafton - laminerade bilder, skrev ut på datorn samt satte upp på utställningsskärmar.
utstallning2
Annelie letar bilder från Trettondagsafton på datorn.
utstallning
Carina och Mia fixar med utställningen
mia_utstallning
Mia sätter upp en bild på den rollfigur som hon ska spela - Olivia.