11 februari - Stagefighting och Anna-Greta Leijon

En riktigt fartfylld dag med storbesök väntade Änglarna denna torsdag. Våra gästskådespelare Kalle Wiklund och Lasse Ohlsson var med dagen till ära.

Kalle fick samla in dagens fikapengar.

kalle_samlar_pengar2
Kalle samlar in fikapeng.

kalle_samlar_pengar
Sara B betalar en femma till fikat.

Under upprop och genomgång kom Kent Persson som skulle hålla i dagens workshop som var Stagefighting - scenslagsmål.  

sara_fixar_macka
Sara B fixar en köttbullsmacka på fikat.

Efter fikat satte Kent igång dagens arbete med Stagefighting. Han började med lite uppvärming med kull, namnövning i ring och spegelövning.

kristina_i_mitten
Kristina säger sitt namn och gör en rörelse som vi andra ska härma
.

spegelovning
Vi gör en omvänd spegelövning som grund till stagefightingen.

sara_kristina_fightas
Kristina och Sara i spegelövning.

Sedan började Kent instruera stagefightingteknik och gruppen prova på varandra - slag och spark på kudde övergick till slag och spark på varandra. Allt med säkerhet och teknik så att ingen skulle göra illa sig på riktigt - däremot skulle det se så verkligt ut som möjligt från publikens håll.

goran_slar
Göran tränar slag.

sebatian_slar
Sebastian ger kudden en rak höger med inlevelse.

sara_slar
Sara laddar för ett slag.

maria_laddar
Maria laddar för en rejäl rallarsving

jonathan_slar
Jonathan in action.

urban_slar
Urban går bärsärkargång.

lasse_sparkar
Lasse laddar för en spark.

maria_luggar_maria
Maria luggar Maria

kristina_pa_kna
Kristina nedslagen på knä.

Mitt i slagsmålet fick vi storbesök av Anna-Greta Leijon och representanter för socialdemokraterna i Köping. Hon var på besök i Köping för att  på eftermiddagen prata om valrörelsen. På förmiddagen ville hon se någon verksamhet i Köping. Vi kände oss verkligen hedrade att vi fick förfrågan om hon kunde få komma till oss. Så klart tackade vi Ja. Anna-Greta fick först lite information om Änglarna och dess verksamhet sedan arbetade Kent vidare med gruppen. Det såg tydligen väldigt roligt ut för plötsligt ville även Anna-Greta vara med och prova på golvet.

anna_greta
Kent instruerar för Anna-Greta Leijon

kent_slar_kim
Kent visar slag på Kim för en imponerad fru Leijon.

Eftersom vi hade sånt fint besök dagen till ära så kom både Västra Mälardalens television och Bärgslagsbladet och besökte oss på förmiddagen.

press
Pressen på plats

Vi arbetade så fram till lunch och avslutade med att visa några scener ur kommande föreställning. Anna-Greta verkade nöjd och innan de åkte för lunch sa hon att hon gärna kommer och tittar på föreställningen i sommar - det ser vi framemot.

lasse_maja_och_magda1
Lasse-Maja försöker smickra Magda.

Så var det även lunch för Änglarna och efter maten fick vi en stunds vila för att på eftermiddagen fortsätta arbetet med stagefightingen.
På eftermiddagen var fokus på att arbeta med det stora bråket som kommet att avsluta föreställningen Lasse Maja. Vi tackade Kent för en fantastisk dag,