13 &14 Januari - Nytt år i ny regi

Så började vi vår vårtermin med Änglarna. Nu har vi äntligen nått dit vi vill - Änglarna får jobba två dagar i veckan och det är Köpings kommun som nu står för det ekonomiska ansvaret för gruppen. Med en fullplanerat schema, tre färdigskrivna scener till sommarens stadsvandring, roller att dela ut och massor av lust och energi att jobba står vi redo att möta våren tillsammans med Änglarna - Här ska skapas teater!!

TORSDAG
Torsdagens förmiddag innehöll - Yoga Uppvärmning, fika, rollutdelning och genomläsning av texterna. Eftermiddagen ägnades åt att titta på några kortare filmer om Engelbrektsupproret som gav mersmak.

joga
Kristina koncentrerar sig i balansövningen
yoga
Vi sträcker ut ryggarna i stående hund.

filmtajm3
Sara och Carina balanstränar.
filmtajm2
Vi tittar på spännande kortfilmer om Sveriges historia.
filmtajm1
Mysigt med film.

FREDAG
Vilken lyx att få träna med Änglarna även på fredagen. Dagen till ära hade vi besök av Amatörteater-konsulent Ingegerd Svednell som ska vara gästskådespelare i årets stadsvandring. Vi ägnade dagen åt att repetera scen 2 - Kronobränneriscenen. En scen från 1700talets Köping där Sveriges konung Gustav den III inför ett förbud mot att bränna hemma vilket skapar ilska och uppror i bland stadens innevånare.

sara_tobbe_ropar_upp
Sara och Tobbe sköter avprickning - en ny rutin inför det nya året.
ingegerd_besoker_oss
Tobbe vill snacka lite med Ingegerd.
 
sofie_malin_repar
Sofie och Malin på scen som tvätterskorna - Lisa och Disa

goran_olle_repar
Göran och Olle på scenen som drängarna Pehr och Gustav.
goran_olle_repar2
En blyg dräng blir framputtad av sin vän.
lasa_text
Vi läser scenerna och markerar repliker.

lasa_text2
Ingegerd har varit med oss hela dagen och arbetat - jättekul att ha besök av henne.

Vi avslutade dagen med att säga hej då till Göran som har bestämt att ta ett uppehåll från Änglarna denna termin för att koncentrera sig på sitt andra jobb i Kungsör. Vi kommer att sakna honom och hoppas att han kommer tillbaka till hösten.