13 november - Rollerna sätts och teaterarbetet tar fart

En träff där vi tog ett stort steg framåt vad det gäller pjäsarbete.
Morgonen ägnades åt uppvärming - Rörelser i rummet i olika takt övergick till Låtsas slagsmål. Två och två mittemot varandra fick i uppgift att ge varandra slag i luften och reagera på slagen.

Efter det provade vi en helt ny övning - Sword. I två lag mittemot varandra valdes varsin kämpe, de övriga i laget stod på led bakom. Kämparna tog stadiga tag i varsitt låtsas svärd och en kamp utbröt där både kämparna och de bakom var tvungna att hoppa, ducka och flytta sig åt sidan. En övning där man verkligen fick använda hela sin kropp.
sword
Göran är kämpen

Morgonpasset avslutades med att vi sjöng genom några av sångerna som vi lärt oss veckan innan.
fikapengar
Tobbe samlar in fikapengar

Efter fikat jobbade vi vidare med improvisationer på pjäsen Trettondagsafton. Skratt och glada tillrop hördes i salongen. Många funderingar kring pjäsen och dess innehåll kom upp.
- Den här pjäsen är verkligen spännande
- Ska det verkligen vara så sorgligt?...
- Gud vilken rolig scen...
- Det är lite invecklat...
var några av kommentarerna
Vi börjar verkligen att gilla Trettondagsafton.
olivia
Olivia visar sin kärlek för Viola/ Cesario. Andreas och Tobias tjuvlyssnar

Innan lunch berättade vi hur vi hade tänkt med rollerna. Alla blev nöjda, några väldigt nöjda, så nöjda att de till och med började gråta.
mia
Mia får sin roll

Efter lunch och vila blev det praktiskt arbete med fokus på Hagateaterns stora skylt och gradänginvigning, lördag den 15 november. Det var vår städvecka på teatern så vi städade salongen och foajén så att det skulle vara fint till invigningen.
Sedan tränade vi mot ett litet uppspel till invigning. Tio av deltagarna i gruppen ska vara med på lördagen. Två scener hade valts ut - Vattenpumpenscenen ur Macken och Uti vår hage sången ur Lasse Maja. De fem som inte skulle delta på invigningen fick i uppdrag att hitta kostym och rekvisita till aktörerna.
pigor
Sara och Kristina som pigor i Lasse Maja
urban
Urban som Lasse Maja

Eftermiddagen ägnades åt repetitioner, letande av kostym och målande av trappsteg till gradängen.
Vi avslutade med att göra en månadsutvärdering i storgrupp. Tänk vad mycket vi har lärt oss under dessa gånger. Denna dag gick otroligt fort. Gruppen börjar hitta sina rutiner och vi jobbar vidare mot föreställning.