14 januari - Rep slutet & ansvarsgrupper

En torsdag som efter uppvärmningen "Ormkull" ägnades åt halva pjäsen med fokus på slutet av Lasse Maja.

ormkull
Uppvärming "ormkull".

Vi repeterade från scen 14 till 19 innan lunch och efter lunch upprepade vi samma scener. Det blev stor skillnad från första och andra gången. Slutet av pjäsen är det allra svåraste med både dans och slagsmålsscen. Vi ser verkligen framemot 11 februari då Kent kommer och lär oss mer om slagsmålsteknik (Stagefigting) och den 2 mars då Susan kommer och lär oss en tidsenlig dans.
På eftermiddagen arbetade vi i de olika ansvarsgrupperna.
Scenografigruppen (Urban, Jonathan, Sebastian, Tobbe) med Urban i spetsen ringde till amatörteaterkonsulenten Ingegerd Svednell för att fråga om det finns någon gradäng/ läktare i länet som vi kan låna/ hyra. Tyvärr var Ingegerd inte anträffbar men Urban spelade in meddelande om att Ingegerd kunde återkomma nästa torsdag.

urban_ringer1
Urban ringer Ingegerd.

urban_ringer2
Hon svarar inte så Urban lämnar meddelande.

scenografigrupp
Scenografigruppen har möte på kontoret.

Rekvisitagruppen (Kim, Sofie, Maria B, Sara B) valde ut Kim och Sofie som fick i uppdrag att gå till Reklamtryckeriet och lämna in ett USB med en bild på en efterlysning på Lasse Maja, nästa torsdag ska de hämta de färdigtryckta efterlysningarna.

efterlysningsaffisch_lasse_
Såhär ska efterlysningen se ut när den är klar.

När Kim och Sofie var tillbaka gick de ner i dekorförrådet i källaren och letade efter Sol och Måne-skylt och en anslagstavla. De hittade ingen där men nästa gång de ska arbeta i sina ansvarsgrupper får de gå ut i Hagateaterns garage och leta.

rekvisitagrupp1
Kim och Sofie letar i ett fyllt förråd.

rekvisitagrupp2
Rekvisitagruppen fick förstärkning av Malin.

Kostymgruppen (Mia, Malin, Kristina) strök linnetyger.
PR-gruppen (Sara K, Olle, Petra, Göran) gjorde en tidsplan över när allt som rör PR ska vara klart - när medier ska kontaktas, när affischen ska vara klar, när det ska affischeras osv. Sen arbetade de i två grupper med ansvar på: 1. ATR:s sommarspelslista. 2. Säljbrev till dagcenter. 

pr2
PR-gruppen planerar.

pr1
Göran har en idé.

Sara B och Mia fixade frukten till fikat.

sara_skar_frukt
Sara skalar banan.

mia_skar_frukt
Mia skär frukt.

Alla grupper arbetade på bra och vi avslutade dagen med frukt och genomgång vad grupperna hade gjort.