14 maj - Vi repar slutet om och om igen

Denna torsdag fokuserade vi på slutet av pjäsen, från scen 20 till 28. Morgonen inleddes med att Jonathan samlade in fikapengar medans deltagarna delgav varandra sina bästa semesterminnen. Sen värmde vi upp både kroppen och rösten och avslutade morgonpasset med att bygga scenen. Dagen till ära hade Carina sytt ett par provbyxor till Olles karaktär Andreas Blek av Nosen. De satt superbra och han blev så snygg.

Vi provade även några peruker på Olle, Mia och Göran.
andreas_tobias
Olle provar blommiga byxor med stöd av Sara.
andreas_blek_af_nosen
Andreas blek av nosen in action
skratt
Annelie skrattar åt Olle...
skratt2
...mera skratt.
goran_micke_ronnlund
Är det Magnus Uggla? Nej det är ju Micke Rönnlund, Nej det är ju Göran Lund..
urban
Är det stadens kommunalråd månne? Nej det är Urban/ Orsino med lånad peruk

Efter skrattfylld peruk och byxprovning började vi repetera från scen 20. Flera av dessa scener är invecklade och svåra. Det är i de scenerna intrigen i pjäsen tätnar, scenerna är korta och intensiva och flera av dem är slagsmålsscener. Vi har lagt ner minst med jobb på dessa tidigare så nu valde vi att fokusera på de scenerna och göra dem om och om igen. Innan lunch hann vi med ett genomdrag med mycket ändringar och regi. Efter lunch gjorde vi om scenerna och denna gång utan att stoppa. Lasse Olsson som ska spela vakten Valentine kom och var med under genomdraget.
Vid tre tiden, efter fikat kom några av deltagarna i referens och samverkansgruppen på besök. Ingegerd med praktikant (ATR), Bengt och Sara (FUB) och Annika (ABF) fick se ytterligare ett genomdrag av scen 20-28. Nu borde dessa scener sitta. Efter det tredje genomdraget var vi väldigt trötta allesammans. Lagom att enegin hade tagit slut hade även Änglarnas arbetsdag denna vecka tagit slut. Maria och Carina forsatte arbeta ett par timmar till då referens och samverkansgruppen hade möte.