15 januari - Första träffen för vårterminen

Så var det äntligen dags att starta upp vårterminen efter ett långt juluppehåll. Det är skönt med ledighet men nu längtade iallafall flera av Änglarna och definitivt ledarna efter att börja träna på Trettondagsafton.

Morgonen startades med att Olle och Göran fick agera vaktmästare och ta ner ett par störande tejpbitar som satt kvar sen invigningen på Hagateaterns nya skylt.
goran_olle-fixar_skylt1
Dagens goda gärning - Göran och Olle fixar skylten
goran_pa_stege
Göran högst upp på stegen - ingen höjdskräck här inte.

Så blev det runda med frågor kring vad man hade gjort under julledigheten. Kristina fick i uppdrag att samla in fikapengar.
kristina_samlar_in_pengar
Tobbe betalar fika till Kristina
kristina_samlar_in_pengar2
Kristina inkasserar fikapengar från Petra, Carina prickar av.

Den obligatoriska morgon uppvärmingen innehöll en ny övning - Hela havet stormar och klapp i rumpan kull.
uppvarmning
Jag är! säger Jonathan
kull
Maria Berg och Göran flyr från Annelie som är.

Efter fikat fick alla Änglar de sista scenerna av Trettondagsafton. Nu är manuset färdigbearbetat. Vi läste de sista scenerna. Sen gick vi igenom scenografi, entréer och sortier. Så hjälptes vi åt att bygga en provisorisk scenografi med dekor som vi hittade i förråden. Resten av dagen ägnades åt att repetitioner av Trettondagsafton.

repetera
Orsino (Urban) ger order till Viola (Sofie) medans vakten Curio (Tobbe) ser på. I bakgrunden följer Maria med i manus.
olivia_ledsen
Olivia (Mia) sörjer sin brors bortgång. Olivias hov Maria (Annelie) Elisabet (Kristina) och Malvolio (Petra) vet inte hur de ska trösta henne.
josefin_studerar_manus
Josefin studerar sitt manus

Dagen avslutades med att vi städade i källaren då det var vår städvecka. Under städningen kom Mikael Forsberg, Köpings Musikskolans chef på besök. Han fick ett manus och ska fundera om de har några elever som vill och kan vara med och spela musiken i föreställningen. Efter att teaterns golv var skinande rena slutade vi för dagen.