16 oktober - Gästpedagog "L8"

Denna torsdag hade vi en gästpedagog - Lotta Andersson eller "L8" som hon kallas. Hon är Dramapedagog och Levande Verkstadspedagog. Denna dag skulle vi arbeta med Levande Verkstads övningar.

Levande Verkstad bygger på ge människor i alla åldrar tillgång till sin kreativitet genom olika uttryck i exempelvis bild & form, ord, ljud och rörelse.
Vi började morgonen med lite rörelseövningar under tiden tog Lotta tog fram allt material till dagens arbete. Under morgonfikat kom Hannas lärare från Ullvigymnasiet på besök. Hanna går Barn och fritidsprogrammet och praktiserar hos Änglarna varje torsdag. Lena Lindstedt från ATR kom också på besök för att skriva om oss i Teaterforum tidningen.

fargexperiment
Redo för färgexpriment

Efter fikat satte vi igång med ett färg experiment Vi fick placera ut oss runt ett stort vitt papper. När alla hade tagit ett stadigt tag i papperet fick vi prova att rulla en boll på papperet genom att höja och sänka på olika sidor av papperet. Uppgiften var att bollen inte skulle rulla över kanten. Efter bollen var det dags för en ny utmaning, nu hällde Lotta färg på pappertet. Hon började lite lätt med röd färg sedan kom gul och därefter blå. Det blev fina mönster och när färgerna blandades så skapades flera andra färger - brun, lila, grön, orange... Förutom att vara ett experiment i färg så var detta en samarbetsövning för hela gruppen.

annelie_tittarurban_lycklig
Här kommer färgen...
nu_rinner_detbilden_klar
...akta fingrarna                                     Bilden klar

Från färg till berättelse. Alla deltagare fick sätta sig bekvämt och vi drog ner på belysningen till några tända ljus. L8 berättade en historia för oss som utspelades sig för länges sedan i ett rike där den rika hertig Olof bodde med sin dotter. Hertigen var omgift med en elak fru vid namn Sonja hon hade en fåfäng dotter och en bortskämd son som helst satt i ett träd och käkade godis och tittade på flickor. Hertigen tyckte att det var dags att döttrarna blev bortgifta med varsina rika ynglingar. Men hertigens dotter ville istället ha en fattig fåraherde.

historiaberattelse
Stor koncentration....

Efter berättelsen fick alla i uppdrag att välja ut en figur ut historien som man skulle skapa av diverse material. Sedan blev det genomgång av materialet och arbetet sattes igång. Under den resterande delen av dagen skapades fantastiska figurer av flirtkulor, skumgummi, glitter, garn m.m.

mia_goran_skapar
urban_lotta

tobbe_carina_skaparkristina_docka

petra_med_styvsystermaria_med_drottning
Dagen avslutades med att vi spelade upp hela berättelsen med hjälp av dockorna.
Vi tackar L8 för en fantastisk skapande dag med ny inspiration för både deltagare och pedagoger.

uppspel

dockor2

dockor1