16 september - Änglarna provar scener

Denna torsdag ägnade vi den mesta tiden åt att prova några scener ur Ronja Rövardotter samt jobbade med lite övningar och avslutade med en liten tävling i form av charader.

Vi började dagen med en skön och lagom uppvärmning till musik av Mozart, först solhälsning sedan Vakna ur sin lilla bubbla.
bubbla1
Malin känner på väggarna i sin lilla bubbla

petrabubbla
Petra försöker hitta en utgång i sin bubbla

Övningen efter blev desto vildare - kuddkull, där alla fick ta alla genom att kasta kudden på vems om helst. De som fick kudden på sig åkte ut och fick komma tillbaka först när den som kastade, själv åkte dit. 

ollekrsofie
Olle tar en välbehövlig paus efter kuddkullen, omringad av Kristina och Sofie

Förra torsdagen fick alla välja några önskeövningar som de ville göra igen. Den här torsdagen valde vi Här kommer vi och kuddkullen som vi gjorde innan fikat. Sen blev det en improvisationsövning i ring, Flest scener på två minuter, oj oj oj vad roligt det blev. Den går ut på att vem som helst går in i mitten och behöver hjälp med något, någon annan skyndar sig in och ger hjälp och sen snabbt ut i ringen igen. Sju improvisationer hann vi med innan två minuter hade gått!

Maria och Carina hade planerat några scener ur Ronja rövardotter, alla delades in i två grupper och fick varsin scen. Dessa scener jobbade vi med tills vi var nöjda för att visa upp dem för varandra.
lovis
Lovis visar Mattis deras barn.

ronja2
Mattis bestämmer att hon ska heta Ronja.
kristina
Knotas jobbar

mattis
Ronja talar om för Mattis att Borkarövarna finns i Norrborgen och att Borka har en son som heter Birk!

mattis2
Mattis blir arg och kastar ett ölstop i väggen, lovis försöker lugna honom. 
knotas
Lill-klippen och Skalle-Per försöker förklara; joen har somnat i ett hörn

Två häftiga scener ur Ronja Rövardotter, med duktiga skådisar. Man slås av hur mycket alla har utvecklats i sitt skådespeleri. Det är så roligt att se! Efter den välbehövlig fruktpausen avslutade vi dagen med charader. Vi tävlade i två lag och slutligen blev det efter mycket hård konkurrens trumtrattarna som vann eller som Olle sa fåntrattarna!

jonathan
Jonathan visar yrket fotograf.

olle
Olle som hovslagare.

Oj vilken teaterdag från morron till kväll. Helt underbart!!