2 mars - Dans med Susan

Vilken härlig, lärorik, rolig och slitig dag!
Efter fikat kom Susan Fredriksson, vår danspedagog som vi anlitat för att bland annat hjälpa oss med dansen till Lasse-Maja. Susan jobbar vanligtvis på Carlforska gymnasiet i Västerås som balettpedagog hon har också gruppen Draothea en förmiddag i veckan samt leder dansgruppen Dans syndrom. Dagen till ära hade Maria och Carina bytt om till danskläder och visade upp SINA Kunskaper för gruppen .....

mariacarina1

carinamaria2
Carina och Maria gör SINA poser ....

Susan började med att berätta om vad vi skulle göra under dagen: först träna, - man måste ha magmuskler för att kunna dansa - sedan lite jazzinspirerad dans och slutligen under eftermiddagen - Dansen som hon gjort koreografi till och som vi ska använda till Lasse maja.

susan

Vi var mycket förväntansfulla, och första passet körde igång, Det blev en hel del övningar, sträck på armarna, ner på golv, upp igen, magmuskler, snurrar, stretchrörelser och steg.

golv
Alla var ner på golvet!

mote
En övning där vi skulle se varandra i ögonen

sara

goran
Spegelövning
mage1
Så tar vi i lite ....

mage2
... Och så tar vi 8 gånger till .... kom igen ... det klarar ni ....

ste
Susan visar steg för Carina och Sara ... Ett, två, tre, fyr ...

Vi var ganska trötta när vi skulle träna in en Jazzdans till Diggi lo diggi lej .... Men vad roligt det var! Alla var med och gjorde massor med olika steg och rörelser, tröja efter tröja åkte av men ingen satte sig!

arm1
Alla armar upp i luften

arm2
digge lo digge lej ...... Vad häftigt ....

Under eftermiddagen gick Susan igenom Stegen till dansen, den kändes inte alltför lätt men var väldigt fin. Susan var väl lite fundersam och utropade: Hur ska de gå när inte ens ledarna har något taktsinne ...! Men efter mycket tragglande och mycket skratt i nästan tre timmar så satt den ganska bra!

Vad underbart det är att se någonting som i början känndes ganska krångligt utkristallisera sig och bli tydligt. Vilken utveckling för hela gruppen. Det vi kan känna spontant efter den här dagen är Att vi måste börja röra oss mer, göra mer dansövningar och verkligen träna!