2 oktober - Kroppsuttryck & Konstverk

Dagens förmiddagspass innehöll en rejäl uppvärming med både "Fotbollskull", "Bert Karlssonkull" och "Kinesisk parkamp". Efter fika med kaffe och smörgås jobbade vi med olika gestaltningsövningar där vi tränade på att med kroppen visa vad vi gjorde utan att använda verklig rekvisita.

 Vi kastade osynliga bollar till varandra, hoppade hopprep utan rep och tog in diverse möbler och föremål i ett rum. Det var spännande att se vilken betydelse fantasin har när 18 personer faktiskt ser ett hopprep trots att det inte finns där. Innan lunch hann vi även med några gamla favoritövningar från tidigare träffar - Vi var åskådare bland annat till Rally och Änglarnas Macken och så var vi diverse yrken i "Här kommer vi".

Efter lunch var det dags för praktiskt arbete. En grupp fick i uppdrag att gå och handla svarta papper samt kassaskrin på Bokhandeln. En annan grupp målade golvet på Hagateaterns lilla scen.

mala_scen1
Petra och Sofie målar scengolvet

mala_scen2
Göran och Petra målar scenen

Den tredje gruppen fick börja göra varsin ram till ett konstverk. Sedan valde alla varsitt motiv till konstverket från den stora målningen som vi hade gjort veckan innan. Det blev massor av vackra tavlor. Vi roterade runt i grupperna så att alla fick göra varsin tavla. 
konstverk1
Urban och Maria skapar

maria_skapar
Maria är konstnär

maria_skapar2
Maria koncentrerar sig

olle_sofie_skapar
Olle och Sofie väljer motiv

konstskapande
Väggarna börjar fyllas med konstverk.

När konstverken var klara var det dags för vernissage men först var alla tvungna att gå in i roll för att gå på konstvernissage Nere i teaterns kostymförråd valdes kläder ut och karaktärerna skapades. Så samlades alla för att tillsammans diskutera konstverken och dess skapare. På utställningen fanns bland annat Drottning Margareta, Mona Sahlin, Kontorsarbetaren Anders, Polisinspektör Urban m.fl.

sara
Sara B klädd för festlig konstutställning

vernisage1jpg
Gästerna anländer till utställningen.

vernisage2jpg
En fåfäng herre och Drottning Margareta

vernisage3jpg
Välkommen, välkommen..

Vårt vernissage övergick i en fest, där en av festdeltagarna var en mördare: På denna festen kunde blickar verkligen döda. Så släppte vi våra roller och lämnade kostymen och rollen nere i teaterns kostymförråd. Dagen avslutades med två gestaltarövningar. Vi fortsatte att ta in möbler i ett rum och i par flyttade vi på riktigt tunga saker såsom en bil, ett piano och ett akvarium.  
Den obligatoriska rundan om hur dagen hade varit var det sista vi gjorde innan taxin hämtade Änglarna.