22 april - Teaterbesök i Fellingsbro

Den här torsdagen var lite annorlunda. Vi hade en kort samling där vi byggde klart scenen för att redan vid halv nio ta fika. Anledningen till detta var att vi skulle åka och titta på teater i Fellingsbro.

Så efter kaffe och smörgås packade vi in oss i två bussar och så bar det av mot Torgvägen i Fellingsbro. Lasse Ohlsson var med oss och körde den ena bussen.

urban_lasse
Det snöade när vi åkte.

sara_i_buss
Sara B i bussen

bussen
Buss nr 2 börjar bli full.

Föreställningen hette Ariel och spelades av projektlinjen på Fellingsbro Folkhögskola, en av skådespelarna var Anneli Karlsson som förra året var med i Änglarna.

ariel

Väl framme hade vi först lite svårt att hitta in i teaterlokalen men det berodde mest på oss själva och inte Annelis vägbeskrivning. Det blev en liten väntan innan vi blev vi insläppta i salongen.

vantan
I väntan på teatern.

I en intim liten teatersalong fick vi sedan uppleva en fantastisk föreställning som gruppen hade skapat med hjälp av två teaterpedagoger från Teatermaskinen. Den handlade om en flicka som hette Ariel som föddes med vingar. Hennes mamma försökte gömma undan hennes vingar för hon trodde att omvärlden och framförallt Ariels pappa inte skulle acceptera att hon var annorlunda. Pjäsens budskap var tydligt - tillsammans blir vi starka och vågar vara annorlunda. Annelie var superduktig och både agerade och sjöng.

ensamblen
Ensemblen i slutsången.

sebastian_anneli
Sebastian tackar Anneli

anneli_mia
Mia också.

projektlinjen2
Eftersnack

projektlinjen
Några av skådespelarna

teatermaskinen
Teaterpedagogerna från Teatermaskinen

Efter lite eftersnack med skådespelarna satte vi oss i bussen igen och åkte till Fellingsbro folkhögskola för lunch.

malin_kim
Kim och Malin i bussen.

sara_k_i_buss
Söta Sara i bussen.

kim_malin
Malin och Kim utanför Fellingsbro Folkhögskola

matsalen
Mmmm folkhögskolemat.....

matsalen2
.... smakar så gott.

matsalen3
Det tyckte även Sebastian som åt två portioner.

När vi sedan kom hem från Fellingsbro var dagen inte över utan nu väntade ett genomdrag av pjäsen. Vi tog inga bilder under genomdraget för arbetet slukade all vår tid. Gruppen var fantastisk och genomdraget gick jättebra. Både Lasse och Kalle W var med oss och det lyfte verkligen spelet att få rätt motspelare. Dagen avslutades med frukt och en diskussion kring vikten av att alla ger 100 procent i ett teaterarbete.
En otroligt intensiv och innehållsrik torsdag var slut och det var vi också.