22 januari - Pjäsarbete, textläsning & rekvisitagenomgång

En ny torsdag och Änglarna är samlade. Morgonpasset ägnades åt uppvärming i form av Löjliga familjen men i vår variant blev det löjliga Hovet med figurer ur Trettondagasafton. En uppskattad övning med mycket mycket fart, fläkt och skratt.

lojligahovet
lojligahov2
Sedan fortsatte vi med lite koncentration i en Stop och startövning. Sara K och Mia hade ansvar för dagens förmiddagsfika och de bjöd in oss till Alenius café för Kaffe och smörgås.
goranolle

Efter fikat hjälptes vi gemensamt åt att bygga upp en provisorisk scenografi - praktikablar, bänkar, buskar och diverse rekvisita togs fram.
scenografi
Vi började repetera där vi slutade förra veckan. Resten av tiden fram till lunch ägnades åt repetitioner. Det var spännande scener att ta itu med där fäktning, slagsmål och kärleksscener avlöste varandra i en snabbt tempo. När det var dags att bryta för mat hade vi nästan tagit oss igenom hela pjäsen, de var de sista två scenerna som återstod och de sparade vi tills efter lunch.
faktningmaria
faktning
Med  lite ny energi efter mat, vila och för några i gruppen promenad satte vi igång med arbetet med de sista två scenerna.
regi
Efter detta satte vi oss ner för att läsa igenom pjäsen - scen för scen. Josefin tog på sig att anteckna. Alla fick läsa sina egna repliker och efter varje scen gick vi tillsammans igenom vilken rekvisita vi behövde samt vad de hade för bild av färger på rollernas kostymer i de olika scenerna. Efter ett tag tog Mia över arbetet med anteckningarna av rekvisita och kostym. Under läsningen passade vi på att ta lite eftermiddags frukt.
analys1
analys2
Efter ca 12 scener avbröt vi arbetet med leka Gränsvakt.
Dagen avslutades med att vi lyssnade på Mistress Mine som Sofie hade beställt på nätet. Det var en engelsk variant av en av sångerna som finns med i Trettondagsafton och som vi har planerat att Sofie ska sjunga under föreställningen. Torsdagens arbete var genomfört och Änglarna gick hem med sina manuspärmar för att läsa vidare på texten till nästa veckas repetition.