23 oktober - Rollarbete och Shakespeare in love

Idag började vi med en skön dans/rörelseuppvärming, vi ställde oss i ring och gick sedan in en och en och visade en rörelse, de andra gjorde sedan likadant. Efter det gjorde vi en koncentrationsövning där vi vimlade i rummet, först sakta sedan ökade vi takten och sedan saktade vi ner igen. Det gällde att hålla avstånd och känna in de andra deltgarna så att alla gick i samma tempo. Fortsättningen på den övningen var att först hitta en partner, sedan vimla igen. När Carina eller Maria klappade händerna så skulle man stanna och peka på sin partner.

peka_pa_van
peka_pa_van2
Uppvärmning

Efter morgonfikat gjorde vi en svanskull. Det blev mycket skratt och spring. Kullen gick ut på att man fick en sjal som man satt i byxliningen, sedan skulle man försöka ta så många sjalar som möjligt.

svanskull
Svanskull...
svanskull_sara_ollesvanskull2
...mera svanskull
maria
Genomgång av rollkaraktärer
i_laktaren
Lugnet infaller sig
laktaren2
Hög koncentration

När vi hade lugnat ner oss lite började vi med pjäsarbetet. Vi gick igenom alla rollfigurer från Trettondagsafton och pratade om alla olika karaktärererna. Därefter var det dags att jobba på "golvet".  Vi provade att gå som de olika karaktärerna. När vi gick som Hertigen Orisno till exempel var vi rakryggade med en maktkänsla. När vi gick som Tobias Rap låtsades vi att vi hade tittat lite för djupt i flaskan. Sedan delade in oss i smågrupper och fick gå in bakom en skärm, vi fick varsin karaktär, känsla och förutsättning. Sedan ställde vi upp oss och blev låtsasfotograferade. De andra fick gissa vilka vi var och i vilken situation.
fiotografi_ur_trettondagsaf
Malvolio tillrättavisar den fulle Tobias Rap. Kammarjungfrun Maria skrattar gott
fotografi_trettondagsafton
Olivia sörjer sin far och bror, Narrarna Feste och Peste försöker roa.

fotografi_ur_trettondagsaft
Malvolio hittar brevet samtidigt som Maria, Tobias Rap och Fabian gömmer sig i buskarna

Till lunch var det ärtsoppa och pannkaka, när vi hade ätit gick några en promenad och några en tog en vilopaus. Eftermiddagsaktiviteten bestod av filmvisning en riktig "Kostymfilm" Shakespeare in love. Vi blev nog alla lite berörda av slutet. Uppgiften inför filmen var att se vad de hade för kläder och frisyrer. När filmen var slut ritade och målade vi olika kläder som kunde tänkas passa till Trettondagsafton. 
filmvisning
I väntan på film
filmvisning2
Filmen berörde