26 augusti - Improvisationer och städning

Andra träffen efter sommaren och vi hälsar en ny gruppdeltagare - Mikael Ahlgren välkommen till Änglarna. Denna dag ägnades åt improvisationer och städning.

Morgonen startades med lite upprop och praktiska detaljer. Sen blev det morgonuppvärmning med spegelövning som övergick till att vi letade likheter och olikheter i gruppen. Mia och Kristina fixade fikat med smörgås, kaffe och te.
Efter fikat lärde vi känna varandra bättre i "Alla som". Två och två jobbade vi sedan en stund med en improvisation där vi gav varandra diverse sprutor - skrattspruta, kliasprutor, galnasprutor m.m.
Indelade i tre grupper skapade vi sedan tre scener utifrån varsina vykort. Vad hände innan bilden togs eller vad hände efter? Vi klädde även ut oss för att göra scenerna extra verklighetstrogna. Det blev tre spännande och roliga scener som lockade till gapskratt.
vykortsimpro4
Scen 1- Malin och Petra som två tanter på en bänk blir påhoppade av en tuffing spelad av Mikael, då dyker polisen (Kim) upp och räddar damerna.

vykortsimpro5
- Nu tar vi det lugnt och följer med här.

vykortsimpro
Hela gänget som spelade scenen - Maria, Malin, Petra som tanter, Kim som polis och Mikael som tuffing.

vykortsimpro2
Scen 2 - Kristina som bakdel på ett konstverk, Tobbe och Jonathan som ambulansmän, Sara och Mia som damer på konstutställning och Sofie liggandes efter att hon svimmat pga motivet på tavlan.

vykortsimpro3
Scen 3 - Fem gympande damer - Sara, Göran, Urban, Sebstian och Olle lockade till skratt.

Vi lämnade salongen med ett leende på läpparna för att äta en riktigt god lunch. Från och med denna torsdag tar vi maten från Sara Bostanis mammas restaurang - Lilla matstället. Idag kunde man välja på två rätter - hemmagjord ärtsoppa och pannkaka eller korv med potatis och pepparots-sås. Oavsett vad man hade valt för rätt var alla nöjda och tyckte det var jättegott.
Eftermiddagen ägnades åt städning och diverse fixande i teaterlokalen. Sebastian dammade i foajén, Sara B, Maria, Urban, Mikael och Kristina städade i salongen.

stadning1
Teamwork - Maria och Urban

Kalle W kom med sin kärra och Kim, Sara och Göran åkte med honom till tippen med massor av skräp. Malin, Petra, Mia, Sofie och Jonathan fixade nere i kostymförrådet - sorterade och hängde kläder.

mia_i_kostymforadet
Mia fixar i sitt favoritställe - kostymförrådet.

Olle, Tobbe och Göran röjde och bar ut dekor och möbler till vårt garage. Äntligen har vi tagit bort all rekvisita och scenografi för Änglarna.

stadning2
Göran, Olle och Tobbe bär ut bänkar till ett välfyllt garage.

Med ett litet avbrott med frukt som Sara B och Maria Berg ordnade städade vi fram till fyra. Vi avslutade dagen med en samling i salongen där vi summerade dagens arbete. Alla Änglar inklusive ledare lämnade Hagateatern trötta men nöjda över att nästa vecka komma till en lite renare arbetsplats - ordning och reda, löning på fredag...

trotta
Trötta efter ett dagsverke.
trotta2
Slut för idag...