26 februari - Repetition & utvärdering

Idag fortsatte vi vårt repetitionsarbete med pjäsen. Morgonens fråga var:
- Vilken scen i Trettondagsafton har du fastnat för?

Sen blev det som vanligt morgonuppvärmning först ut var "Rollkull" där det gällde att rädda sig genom att högt och tydligt ropa sin rollfigurs namn. Sen arbetade vi med lite karaktärsarbeten - "Att gå på olika sätt" - patrullerande, smygandes, åla sig fram i snäv kjol, som om man var kissnödig osv. Sen övergick vi till att "Titta på varandra på olika sätt" - stirrades, blygt, kärleksfullt m.m. En övning som var uppskattad av alla.
uppvarmning
uttryck
Här provar vi titta lyckligt på varandra

Vi hjälptes sedan åt att bygga vår provisoriska scenografi. Det börjar går riktigt fort nu.
miasofiebygger
Sofie och Mia ställer praktikabeln på rätt plats
petrabygger
Petra kollar säkerheten
kristinabygger
Kristina bär fram

Sen blev det fika. Under fikat kom Sara syster med bebis på besök, de följde med oss in i salongen och tittade på hur vi arbetade med pjäsen.
Idag fick alla som hade någon form av provisorisk repetitionskostym byta om till den.
Vi jobbade på  med pjäsen och hann nästan klart med hela innan innan lunch. Vi sparade fäktnings och slutscen till efter lunch.
innanrep
Lite försnack innan repetionen startar
mariaandres
Repetion i full gång, Maria tvingar Andreas af nosen att fäktas...
mariaviola
..och Tobias tvingar Viola/Cesario att fäktas
miamaria
Mia och Maria beskär bilder till hemsidan
Denna torsdag avslutades med utvärdering i helgrupp. Utifrån några fasta frågor pratade vi om hur det har varit under de sju senaste träffarna efter jul. Det blev intressanta diskussioner kring övningar, utveckling, kursinnehåll och av vad det ger att ha en heldag med Änglarna. Urban tyckte att det ger så mycket socialt och önskade att vi skulle ha teater hela veckan. Olle ville likna det vid att vi åker i en rulltrappa - först är man längst ner och ju mera man lär sig ju högre upp i rulltrappan kommer man. En fin liknelse - Undra hur högt vi kommer att komma? Det känns som vi kan bestiga en skyskrapa!
Det blev en fantastisk diskussion där alla var delaktiga. Vi slås av hur bra gruppdeltagarna har blivit på att utvärdera och formulera sig. Under de första utvärderingarna av projektet sa de flesta att de tyckte att det var roligt men inte hur och varför det var de. Nu börjar de flesta formulera sig mera kring vad de har lärt sig och funderar även varför.