27 maj - Rep i solsken

Vi trodde att det skulle bli kaos denna torsdag. Kalle W var i Skottland, Linnea hade prov i skolan, Hanna hade fått extrajobb och Jonathan var på skolresa. Men trots allt detta gick morgonens genomdrag sååå himla bra. Det enda som strulade var tekniken men vi klarade oss utan den ändå. Man ska inte ta ut nåt i förskott för oftast blir det inte som man tänkt sig ändå. Flera av Änglarna överaskade med att inte alls behöva så mycket stöd och hjälp som annars.
 

fru_hook_med_dotter
Mor och dotter Höök

Maria Berg har inte gått upp på scenen hela denna repperiod utan sagt sina repliker från sidan av scenen.
Förra torsdagen bestämde vi för att ta bort texten för hennes karaktär Arbogapigan Magda och låta Maria bara vara en av pigorna på gården eftersom hon vägrade gå upp på scenen. På lördagen fick Maria Berggren ett samtal från Maria där hon sa:

- Ni får inte ta bort min roll, jag lovar att gå upp på scenen på torsdag.

Det gjorde hon med besked. I röst uppvärmningen innan sa hon sin replik så högt att alla reagerade med en spontan applåd. Sen var hon med på scenen fullt ut - Härlit att se!! Så klart tar vi inte bort någon Arbogapiga - hon har ju en given plats.

maria_berg
Maria är med fullt ut.

alfrida_ottilia
Alfrida och Ottilia samspråkar...

alfrida_ottilia2
... och träter.

hilda_maja_lagar_mat
Hilda och Maja lagar mat....

hilda_maja_latjar
... och latjar.

musiker
Upphöjda musiker - Tomas och Fritz

poliserna
Polispatrullen "Dalmasarna"?! Nää Köpings poliskår.

stadspigan_beda
Stadspigan Beda läxar upp Maria som hoppat in i rollen som Herr Höök.

Efter genomdrag gick vi till Hagateatern och åt lunch. Den friska luften tar hårt på skådespelarna som tog sig en välbehövlig vilopaus.

vila
Vilopaus

Eftermiddagen var tänkt till röstträning med Kristina "Snö" men hon hade tyvärr migrän och kunde inte komma. Vi började istället med en riktig klassisk kull som gav alla ny välbehövlig energi. Det är roligt att röra på sig i lek.
Så tränade vi på slutsången och fick verkligen mera energi i sången, en snyggt applådtack och regisserad utgång från det. Tack Kim för den snygga idéen med utgång två och två.
Vi firade det med lite bullar och saft i solen.

fikapaus
Fikapaus

sara_lasse
Sara och Lasse fikar och pratar.

Efter fikat tränade vi dansen om och om igen - nu börjar den sitta och nästa vecka kommer Susan för att finjustera den. Vi avslutade torsdagen med att Olle och Kristina hämtade flera affischer på Reklamtryckeriet.
En härlig torsdag med ett härligt gäng var över. Trots att metrologerna hade lovat regn så blev det inget förens vi åkte ifrån spelplatsen - peppar, peppar ta i trä.