28 maj - Utdelning Västra Mälardalsmiljonen

Den här torsdagen var lite speciell. Under dagen arbetade vi på som vanligt med repetition och genomdrag av pjäsen. På förmiddagen var Virpi Cromnow på besök för att intervjua Änglarna till kommande Köpingsbok där vi ska vara med. På eftermiddagen var TV4 på besök och filmade till nästa säsong av "I en annan del av Köping".
När arbetsdagen var slut var det dags för några ur gruppen att göra sig iordning för att åka till Arboga. Det är nämligen så att Änglarna var nominerade till Västra Mälardalsmiljonen i kategorin Kultur

Sparbanken Västra Mälardalen delar varje år ut flera priser som går under namnet Västra mälardalsmiljonen och i år var det våran tur att få pris. Fem deltagare var välkomna att delta vid festligheterna som skulle äga rum i Vasahallen i Arboga. Maria och Carina hade lottat innan vilka som skulle följa med och lotten föll på Urban, Mia och Olle. Milo fick följa med som extra maskot.
parviz_matar_milo
Parviz matar Milo inför avresa till Arboga

I Vasahallen fick alla föreningar som var nominerade varsin liten plats att visa sin verksamhet på. Där hängde det en banner som hade tillverkats till Änglarna.  
banner
Änglarnas banner

Framför Bannern satte vi upp ett litet bord med en dator som visade ett bildspel om gruppen. Vi hade även tryckt upp infoblad om Trettondagsafton.
mia_med_dator
Nu är vi klara för utdelningens gäster
olle_kafi
Olle träffar Kafi

Först fick vi lite info om hur utdelningen skulle gå till.
pelle_printer
Håkan Sterner informerar och Pelle Printer (kvällens konfrencier spexar)

Efter det gjorde vi lite reklam för Trettondagsafton och så var det äntligen dags att sätta sig i den stora läktaren för utdelningen av alla priserna. Vi väntade med spänning på kategorin - kultur.
mia_vantar
Mia väntar och håller tummarna för att vi ska få det stora priset
50 000:-
vantan

Äntligen dags

Så ropar de upp vinnarna för kulturpriset och Mia och Maria travar upp på scenen till pampig marschmusik.
Nu blir det spännande....
prisutdelning
Pelle Printer läser upp motiveringen till första priset som går till...
kuj_banan_far_pris
...Kuj banans vänner - 50 000 och vi får delat andra pris - 25 000
mia_pa_scenen
Mia med checken
pa_scenen2
En överlycklig Ängel med 25 000 till trådlösa myggor.

Efter den fina prisutdelningen blev vi bjudna på lite enklare mat samt vin. Det smakade gott och vi var riktigt hungriga när maten rullades ut.

mat
Hungriga efter en helkväll.

Sen packade vi ihop vår nya Banner och begav oss hem till Köping. Det var en riktigt trevlig kväll och vi tackar Västra Mälardalens sparbank för pengarna som ska vi ska köpa trådlösa myggor för.

hela_ganget
Hela gänget på väg hem.