29 januari - Vi jobbar vidare med Trettondagsafton

Den återkommande morgonrundan med fråga var idag:
- Vad har din rollfigur för drivkraft i pjäsen, vad är din rollfigurs huvudvilja?
Det blev en spännande diskussion om vilka viljor och drivkrafter som finns i vår pjäs. Jonathan fick i uppdrag att samla in fikapengar från alla och sedan gick vi igenom vilka som hade särskilda ansvar för dagen - fixa fika och hämta lunch. Sofie, Mia och Josefin fick en extra uppgift för dagen - vid lunch skriva rent rekvisita och kostymlistan som vi hade arbetat med veckan innan. Mia blev så lycklig över uppgiften att hon utbrast:
- VILKET TOPPENJOBB JAG HAR!!

mia_glad
En glad Mia

Sen hade vi morgonuppvärming innehållande Snabb kull, där fick Göran det hett om öronen. Många hade riktat in sig på att ta honom och namnet Snabb kull passade verkligen in på denna övning. Efter det gjorde vi improvisationsövningen Åskådarna med tema Trettondagsafton. I två grupper fick man välja att vara publik till i en speciell scen ur pjäsen. Nu skulle den andra gruppen lista ut vilken scen man hade valt att vara åskådare till samt spela upp den scenen. Så var det fika som Göran och Tobbe hade förberett.
Efter fikat byggde vi upp scenen och arbetet med pjäsen sattes igång.
scenografiskiss
Maria går igenom scenografiskissen

Vi började från första scenen och jobbade oss framåt. Det märktes verkligen att flera av skådespelarna har läst på manus hemma och börjar nu kunna mycket av sin text.
Vi jobbade på med scenerna och vid lunch hade vi jobbat oss fram till scen 20 av 28.
repetition
Repetition
repetition2
Urban som Orsino smakar på Shakesperes text

Efter maten hade vi tyvärr lite problem med datorn så Mia, Josefin och Sofies specialuppgift fick vänta tills nästa vecka.
Efter lunchen fortsatte vi med pjäsarbetet och tog oss fram till sista scenen. Dagen avslutades inne på Alenius café med manusläsning från scen 13 och fram till scen 20 samt genomgång av rekvisita och kostym för dessa scener. Idag hade vi riktigt lyxfika som Kristinas mamma bjöd på - vetelängd från kondis, kaffe och dricka. Det tackar vi för.
fika
Lyxfika från Kristinas mamma
fika2
Fika och pjäsläsning