5 februari - Besök på Hammarteatern

Förra gången svarade vi på frågan vilken vilja ens rollfigur  har, den här morgonen var dagens fråga vilket hinder rollkaraktären har. Det blev en givande diskussion. Några rollkaraktärer har tydliga hinder medan andra är lite svårare att bestämma. Vi pratade en hel del om pjäsanalys och hur viktigt det är att vi vet vad vi vill säga med pjäsen och rollkaraktärerna Sedan blev det några uppvärmningskullar.

Rose-Marie från Bärgslagsbladet  kom och hälsade på, hon tog en hel del bilder. Innan förmiddagsfikat plockade vi fram all scenografi till repetitionen. Det blev en intensiv genomgång av nästan hela pjäsen, en hel del text sitter redan, vilket gör att vi kommer längre för varje gång.

Efter lunchen delade vi upp oss i två grupper. Den ena gruppen åkte med Maria till Hallstahammar för att leta scenkläder. Först åkte de till Hammarteatern där de fick träffa personalen, Kaj, Rebecca och Jon. De fick fick en rundvandring på teatern innan de kollade kläder.
vid_hammarteatern
Utanför Hammarteatern - Olle, Mia, Kristina och Sara
sara_packar_ur
Sara plockar ur påsar från Marias snygga bil
personal_hammarteatern
Personal på Hammarteatern - Kaj, Rebecka och Jon
hammarteatern_lilla_scenen
Hammarteaterns lilla scen
mia_maria
Kostymförrådet i källaren på Hammarteatern
kostymer
Vi skriver upp det som vi tänkte låna.

Sedan var det dags att åka till centrallagret med kläder, där alla amatörteater föreningar i länet har möjlighet att låna. Det fanns en hel del och det blev ett antal kassar att packa in i bilen.
centrallagret
Utanför centrallagret i Bultens gamla lokaler.
jon
Jon märker kläderna som vi tänkte låna

De som var kvar på Hagateatern övade text och gick igenom rekvisita och kostym i de sista scenerna. Dagen avslutades med att Hallstagänget visade upp vad de hade hittat för kläder.

olle_sara
Olle och Sara i bilen påväg till Hallstahammar