6 december - Teater Othello av Teater Västmanland

En regnig vinterkväll packade vi in oss i två bussar och en bil för att åka till Västerås på teater. Pjäsen var Othello av William Shakespeare.

Väl framme vid Teater Västmanland fick vi träffa fyra av skådespelarna som berättade lite om pjäsen, vilka de skullespela samt hur de tycker att det är att arbeta med teater.

skadespelare_othello1
Skådespelerskorna berättar om sitt yrke
othello12
Maria af Malmborg berättar om Othello som hon spelar.
othello2
Vi lyssnar och spänningen inför pjäsen stiger.
othello3
Sara och Anna äter pepparkakor och laddar inför Othello

Efter lite pepparkakor och frukt var det dags att ställa sig i foajén och vänta på att få gå in. Biljetter togs fram för att se vilken rad och plats som alla skulle sitta på, förväntningarna var höga.

othello4
Karin får sin biljett av Carina
othello6
Urban med biljett
othello5
Sara och Annelie

Så blev det dags för insläpp och vi började leta efter våra platser. Till sist hade alla fått sin plats och föreställningen kunde börja.

othello13
Carina letar platser

othello8
Sköna stolar på Teater Västmanland
othello7
Lasse och Urban
othello9
Sara B är spänd inför teatern.
othello10
Scenen inför Othello
othello11
Snart börjar det....

Man fick inte ta bilder under föreställningen så här slutar fotograferingen. Men det var en jättebra föreställning. Spänning, kärlek, hat och humor - alla ingredienser en bra föreställning ska ha. I pausen fikade vi i teatercafeét för att sedan se andra akten. Det var en riktigt bra föreställning som Teater Västmanland verkligen har lyckats med. Snygg och spännande scenografi, underbara karaktärer, häftiga effekter och en spännande historia. Alla Änglarna blev fängslade av föreställningen. Som en av Änglarna sa efteråt
- Den där Shakespeare han var duktig att skriva han!
Nöjda och peppade på att arbeta vidare, åkte vi sent på kvällen hem till Köping. På torsdag tar vi nya tag med arbetet med vår pjäs-  Trettondagsafton, nu med ny inspiration från professionella skådespelare.