6 maj - Första repet ute

Denna torsdag var det premiär-repetition på Gammelgården. Förutom genomdrag så ägnades mycket tid åt PR - både Västramälardalens television och Radio Västmanland var på plats för att föreviga första repetitionen utomhus.

Radio Västmanland kom tidigt då vi precis hade bytt om. Det var direktsändning, Kim och Sara började med scenen där Margareta upptäcker att Maja är Lasse Maja. Sen intervjuade reportern Kim och Sara för att sedan övergå till att ställa lite frågor till Maria och Carina. Därefter fick Tobbe några frågor och till sist avslutades sändningen med att Olle sjöng Fattig Bonddräng. 

 radio
Radio Västmanland gör sig redo
radiobil
Efter Radion kom TV:n - Vi gjorde vårt bästa för att filma en autentisk 1800tals scen trots att en högljudd grävskopa störde lugnet och till råga på allt hade en skolklass orientering med orieteringskontrollen placerad på en av bodarna. 
lokaltv2
Mattias från Västra Mälardalens television ger instruktioner
lokaltv
Marie och Veronica
david
Tobbe tar en fikapaus med Maja och Viktoria och David filmar
Efter att media besökt oss satte vi igång med genomdraget som gick jättebra. Alla var koncentrerade och gav allt. Vi hade fått förstärkning av Linnea och Hanna som i roll ska vara hjälp, stöd och sufflöser under föreställningen. De var jätteduktiga och hakade på spelet.

hanna
Hanna lyssnar på instruktioner
linnea
Linnea sufflerar
musiker
Våra kära musiker tar ton.

Efter genomdraget plockade vi undan och gick till Hagateatern för lunch.
På eftermiddagen fick vi besök av Amatörteaterkonsulenten Ingegerd och hennes praktikant Sofie. De berättade att ATR Västmanland hade skänt 6 000 kr till vår festival - Teater på lika villkor. Dessutom hade Inggerd sökt pengar från landstinget till hyra av gradäng och även därifrån hade vi fått det som vi sökte så nu var gradängen betald och klar. Jättekul!! Vi tackar Ingegerd som är en riktig fixare- det är tur att vi har en sån bra Amatörteaterkonsulent i Västmanland. Maria Eklund ska göra vårt program och även hon kom till teatern den här dagen för att ta bilder på alla skådespelarna. Det ska bli spännande att se resultatet sen.
ingegerd
Ingegerd och Josefin hälsar på och berättar om bidraget vi fått
mariamaria
Maria intervjuar Maria
Den sista delen av dagen delade vi upp oss lite. Sofie, Olle, Kim, Göran och Kristina gick ner på stan och affischerade.
Övriga deltagare repeterade några scener ur pjäsen. Vi avslutade dagen med lite frukt och lite textläsning som övergick till massor av skratt.

- Ska jag ratta? Det är ju mitt röllop..

- Är röken rött kanske....

Hi hi hi , ibland blir det så fel när man är rött eller trött...