Lisa Osbäck

Jönssonligan & juvelkuppen

2001-03-23 19:00

Änglarnas fjärde föreställning. Från en början av arbetet rådde lite idétorka, men av en ren tillfällighet hamnade en basker på Karl-Sixtens huvud, rollfiguren Sickan var född. Med en blandning av ideèr från den "riktiga" Jönssonligan och en egen påhittad historia skapades föreställningen. En föreställning som innehöll explosioner, Frans- Jäger kassaskåp, mekaniska möss, självaste Kung Carl XVI och inte minst en Jönssonliga olik alla andras.

Bingolotto

2000-12-16 00:00

Hösten 2000, efter succén med Romeo och Julia var det dags att välja någonting nytt för Änglarna att bita i. Vi ville att det skulle vara någonting som deltagarna i gruppen kände igen. Vid en disskussion om vad de gillade för TV program dök Bingolotto med Leif Loket Olsson upp. Skulle man kunna göra en föreställning av det? Vi började spåna kring ideèn och hittade på en egen liten historia kring gästerna i soffan - vad önskade de mest att vinna, och hur sams var verkligen det gifta paret i soffan? Ett Bingolottoprogram måste såklart ha ett eget husband och valet föll på bandet Rönnas Treo. Sångare till bandet hade vi redan bland Änglarna i form av Olle. En sångare som till och med, utan instrument kunde låta som en riktig trumpet. För gruppen var det ett lyft att ha med riktiga musiker på scenen. Doa-kör och dansare, en gästartist i form av Tomas Di leva och såklart självaste Leif Loket Olsson. Under föreställningen fick även publiken vara med och spela, för programmen var utformade som en Bingolott. Det var nåt extra att höra en hel publik ropa Bingo samtidigt.

Stormen

2000-05-02 00:00

Gruppen "Elektriska elefanterna", teaterskolan 7-9 år. En helt och hållet egen tolkning av sagan Stormen.

Där regnbågen slutar

1999-12-11 00:00

Teaterskolan 7-9 år "Elektriska elefanterna". En pjäs skriven av Lisa Osbäck, en av ledarna till gruppen. En riktig saga med diverse sagogestalter såsom Prinsessan Skogsstjärna, Den blåa fågeln, Fru Fineborg, Doktor Plåstruis, Skogalinda, Silversara och gyllene Josefin.