Linda Berggren

Det var inte jag

1996-05-08 09:00

Teaterskolan 10-12 år. Temat till pjäsen var vänskap. Idéen till pjäsen kom till av en slump när ledarna såg två tjejer, säkert bästisar, klädda i exakt likadana kläder. Tankar dök upp kring hur viktigt det är, att i en viss ålder ha en bästis som man kan lita på till 100%. I föreställningen fick man följa flickan Viktorias tillbakablickar genom låg och mellanstadiet. Hur hon träffar sin bästa kompis, deras vänskap och varför vänskapen tar slut. Pjäsen tog upp det aktuella temat "Tjejmobbning"

Mirakelmedlet

1995-05-20 00:00

Teaterskolan 10-12 år. En föreställning om en helt knasig familj som en dag ser en reklam på TV-shop och tror att de har hittat lösningen på familjens alla problem. Men det fantastiska "Mirakelmedlet" gör inte saken bättre, snarare tvärtom. 

Klassen full

1994-05-05 19:00

Teaterskolan 10-12 år. Gruppen började under hösten 1993 att arbeta med lite lättare improvisationer. När det så var dags att bestämma vad de skulle spela ville gruppen jobba fram en egen pjäs. Målet var att spela några scener på ATR-Västmanlands Kompisläger i Fagersta januari 1994. Temat för lägret var "Vänskap". Vi började då leta efter allt vi kunde hitta som hade med vänskap att göra. Av några collage som vi lånade av Hammarteatern, Hallstahamar väcktes ideèr till pjäsen. På Komislägret spelade vi upp halva pjäsen. Väl hemma arbetade vi vidare och till sist var pjäsen färdigskriven. Pjäsen handlar om hur man styrs av kompisar att vara på ett visst sätt och kanske inte som man själv vill.

klassen_full_gruppbild_1994
Foto
Okänd

En dag i Lilleputtelandet

1993-05-08 00:00

Gruppen Lattjo Lajban, teaterskolan 10-12 år. En saga om den dagen när den vanliga pojken Birre träffade fen Belinda som tog honom med sig på en liten utflykt till Lilleputtelandet. Där hade prinsessan guldfågel kommit bort. På jakten efter guldfågeln mötte de massor av sagofigurer som tusenfotingen  Klimp Klamp, Tummeliten, de sjungande gatsoparna, kungens härold med flera.

en_dag_i_lilleputtelandet_1
Foto
Okänd